Portal lazarz.pl szanuje prywatność swoich czytelników i przetwarza tylko te dane osobowe, które są niezbędne do prawidłowego świadczenia usług informacyjnych jakie oferuje.
Strona wykorzystuje pliki cookies. Mogą Państwo określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w waszej przeglądarce.
Klikając poniższy przycisk zgadzają się Państwo na przetwarzanie zbieranych przez portal lazarz.pl danych osobowych w zakresie i na warunkach opisanych w naszej
Polityce Prywatności.
Wyrażenie zgody jest dobrowolne, ale może być konieczne w celu wykonania niektórych usług.

Zgoda

Pieczeń nadziewana - "Kącik kulinarny" na Wielkanoc - cz. 2 - .:LAZARZ.PL->poznański portal dzielnicowy:. Łazarz w z@sięgu myszki
Pieczeń nadziewana - "Kącik kulinarny" na Wielkanoc - cz. 2
09-04-2017 12:24   Janusz Ludwiczak
Za tydzień Wielkanoc. W naszym nowym cyklu "Kącik kulinarny" będziemy teraz prezentować codziennie przez najbliższy tydzień świąteczne przepisy. Ostatnio nasz Czytelnik Maciej Gładysz pochwalił się jak przygotować białą kiełbasę. Tym razem podajemy przepis na nadziewaną pieczeń autorstwa naszej Czytelniczki, Róży Jandy.

PIECZEŃ NADZIEWANA - KLOPS FASZEROWANY

Składniki:
• 80 dkg mięsa mielonego;
• 1 czerstwa bułka pszenna namoczona w mleku a następnie odciśnięta;
• 1 duża cebula drobno pokrojona i zeszklona;
• 2 ząbki czosnku;
• 1 jajko;
• sól, pieprz i majeranek do smaku.

Sposób przygotowania:
Całą masę wyrabiamy jak na mielone.
W formie keksowej wykładamy ½ farszu. Na to można położyć ugotowane na twardo i obrane jajka lub laskę dowolnej kiełbasy. Można też położyć wydrążoną z pestek cukinię a w nią włożyć laskę kiełbasy.
Przykrywamy drugą częścią farszu i pieczemy w 180 stopniach około 70 minut.
Pozostawiamy do wystygnięcia.
Kroimy na plastry i można podawać z sosem chrzanowym lub tatarskim według uznania.
Smacznego!

Róża Jandy


Nasza Czytelniczka, p. Róża Jandy za przesłany przepis otrzymuje od nas podwójne zaproszenie na koncert "Muzyczna Aleja Gwiazd", który odbędzie się w poniedziałek, 10 kwietnia w Auli Uniwersyteckiej.

Zapraszamy "gosposie" do nadsyłania własnych przepisów na przepyszne potrawy i smaczne ciasta i desery. Na autorki i autorów najciekawszych przepisów czekają nagrody upominki. Na Państwa przepisy wraz ze zdjęciami dania czekamy pod naszą redakcyjną skrzynką e-mailową: redakcja@lazarz.pl.


R E K L A M A

Komentarze (0)

Aktualności
R E K L A M A
Niezapominajka
23

kwi

do 25-04-2024
Międzynarodowe Targi Poznańskie
Międzynarodowe Targi Energetyki
"GreenPower" - Międzynarodowe Targi Energii Odnawialnej
"Instalacje" - Międzynarodowe Targi Instalacyjne
"Sawo" - Międzynarodowe Targi Ochrony Pracy, Pożarn

12

maj

Łazarz
Wybory osiedlowe - wybory do Rady Osiedla Św. Łazarz
w godz. 7:00-21:00

25

maj

Park Wilsona
Kiermasz "Zielony Poznań"

04

cze

do 07-06-2024
Międzynarodowe Targi Poznańskie
ITM - Innowacje, Technologie, Maszyny
Nauka dla gospodarki
"Modernlog" - Targi Logistyki Magazynowania i Transportu

09

cze

Polska * Poznań * Łazarz
Wybory do Parlamentu Europejskiego

[ wszystkie ]

Komentarze
Ogłoszenia
Newsy na Twoją skrzynkę!
Zapisz się na listę mailingową:
Twój e-mail: